De allerkleinste minibiebs

Blog 24-05-2023


Een Microbiebs is ideaal als er weinig ruimte is.

(Beeld: SB)

Klein, kleiner, kleinst

Wat is er leuker dan een minibieb? Een microbieb! Microbiebs zijn vrolijke en piepkleine bibliotheekjes die je vooral vindt in grote steden op plekken waar niet genoeg ruimte is voor een normale minibieb. Je ziet ze op de gekste plekken. Omdat ze zo klein zijn vallen ze minder op, zo kun je opeens verrast worden door een microbieb die tegen een gevel is geplakt. Als je geen tuin hebt, en je huis grenst direct aan een druk en smal trottoir, dan is de microbieb een uitkomst. Een microbieb kun je ophangen zonder dat voetgangers er last van hebben. Waar in een gewone minibieb de boeken meestal met de rug naar je toe staan, zoals op een boekenplank, zie je dat de boeken van een microbieb meestal plat tegen elkaar staan. Zo kan de microbieb erg ondiep blijven en steekt hij minder ver uit ten opzichte van de gevel.

Microbieb gespot?

De redactie van Minibiebs is dol op microbiebs. Heb je er een gespot die we nog niet kennen? Laat het ons dan alsjeblieft weten via het contactformulier. We zijn heel blij met alle meldingen. Alvast bedankt voor je hulp!

Eigenaar van een microbieb?

Ben je de beheerder van een microbieb? Dan kun je deze toevoegen aan de website als minibieb en aanduiden met de tag "microbieb". Let erop dat je deze tag alleen gebruikt voor authentieke microbiebs. Een boekenkast kun je zien als een kleine bibliotheek in vergelijking met een reguliere bibliotheek, maar het kwalificeert nog niet als een microbieb. Een microbieb is daadwerkelijk heel klein, waar slechts enkele boeken in passen.

Zelf microbiebs ontdekken

Op zoek naar een microbieb? Bekijk hier de volledige lijst:
Alle microbiebs
Minibiebs.nl maakt gebruik van cookies.
Accepteren Meer informatie