Een bijzondere minibieb in Oegstgeest

Blog 13-11-2023

Een minibieb naar voorbeeld van je eigen huis

Vandaag verscheen een leuk artikel in de Oegstgeester Courant over een bijzondere minibieb. Carina Kralt-Bos is correspondent bij deze krant en vertelt verhalen over plekken, gebouwen, organisaties of voorwerpen in Oegstgeest. Naar aanleiding van een artikel over minibiebs in het NRC, waarin aandacht werd besteed aan het fenomeen minibiebs dat is overgewaaid uit de Verendigde Staten, ging ze op zoek naar minibiebs in Oegstgeest.

Een minibieb in de vorm van de gevel van je eigen huis.

(Beeld: Carina Kralt-Bos)

Minibieb aan de Juffermansstraat

Carina ontdekt dat er veel minibiebs in Oegstgeest te vinden zijn, en kwam terecht bij voormalig wiskunde docent Jan de Visser die zijn minibieb aan de Juffermansstraat bouwde naar voorbeeld van zijn eigen huis. De deur van zijn minibieb heeft de vorm van de pui van zijn woning en was eigenlijk bedoeld voor een poppenhuis, maar dat is er nooit gekomen. Een tweede minibieb bouwde hij voor het huis op de kruising van de Boonstraat met de Juffermansstraat, en ook hier is de pui van het huis terug te vinden in het ontwerp van de minibieb.

Tips voor minibiebs

Jan heeft veel tips voor het bouwen van minibiebs. Het artikel gaat daar niet verder op in, maar voornaamste is wel dat de boeken in de minibieb droog moeten blijven omdat vocht funest voor ze is. Meer lezen of interesse in een minibieb in de vorm van jouw huis? Lees dan het artikel "Een bijzonder verhaal over de minibiebs van jan de visser" in de Oegstgeester Courant.
Minibiebs.nl maakt gebruik van cookies.
Accepteren Meer informatie